Методи синтезу якісних регуляторів для нелінійних динамічних систем - Глазок, О.М. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2004)
Запропоновано методи розв’язання задачі синтезу якісних регуляторів для нелінійної динамічної системи з поліноміальною правою частиною. Використовується модифікований квадратичний функціонал якості, до підінтегрального виразу якого введено доданки з виразу функції Ляпунова. Предложены методы решения задачи синтеза качественных регуляторов для нелинейной динамической системы с полиномиальной правой частью. Используется модифицированный квадратичный функционал качества, в подынтегральное выражение которого введены слагаемые из выражения для функции Ляпунова. Several methods of solving the task of synthesys of quality regulators for a nonlinear dynamic system with polynomial right-hand member of equation are offered. A modified quadratic quality functional with the integrand including components from the expression for the Lyapunov function is used.