Енергозберігаючий пристрій для освітлювальних систем - Душко, В.Г.; Росновський, О.А.; Самойлов, В.Б.; Строкач, О.О. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2007)
Описано розроблений в Інституті фізики НАН України енергозберігаючий пристрій, який призначений для систем освітлення з метою ощадливого використання електроенергії та її порційної подачі в освітлювальні прилади в приміщеннях з тимчасовим перебуванням людини. Описано разработанное в Институте физики НАН Украины энергосберегающее устройство, предназначенное для работы в системах освещения с целью экономного использования электроэнергии и порционной подачи ее в осветительные устройства в помещениях с временным пребыванием человека. Energy-saving device developed in Institute of physics of NAS Ukraine is described. Device is assigned for operation in lighting systems and aimed at the economic use of electrical energy in lighting facilities in the housings with temporal attendance of personnel.