Средства построения звукового интерфейса для незрячих пользователей ПК - Рувинская, В.М.; Пригожев, А.С. (Інститут програмних систем НАН України, 2003)
Рассматриваются основные достоинства и недостатки наиболее распространённых средств доступа незрячих к ПК. Предлагаются структура и функции слуховой среды для незрячих, с помощью которых они смогут разрабатывать программы наряду со зрячими программистами. Розглядаються основні достоїнства й недоліки найбільш розповсюджених засобів доступу незрячих до ПК. Пропонується структура й функції слухового середовища програмування, за допомогою якого вони зможуть розробляти програми разом із зрячими програмістами. The main advantages and disadvantages of the most widespread means of access to
PC by blind people are considered. A structure and functioning of sound surrounding
for blind people is provided with the help of which they will be able to develop
computer programs together with sighted programmers.