Сучасні можливості лікування метастатичного колоректального раку - Фецич, Т.Г.; Ревура, А.П.; Зубарєв, М.Г.; Ярема, Р.Р. (Онкологія, 2012)
Наведено огляд сучасних можливостей лікування хворих на метастатичний
колоректальний рак. Детально висвітлено раціональний
вибір тактики лікування пацієнтів з ізольованими метастазами у
печінку хірургічним і хіміотерапевтичним методами (включаючи препарати
спрямованої молекулярної дії). Новий комбінований підхід при
карциноматозі очеревини — поєднання циторедуктивної операції та
гіпертермічної внутрішньочеревної хіміотерапії. Акцентована провідна
роль мультидисциплінарного підходу до лікування хворих на метастатичний
колоректальний рак. A comprehensive review on modern management
of metastatic colorectal cancer is given in the article.
The review particularly highlights a rational treatment
strategy for patients with isolated liver metastases. This
strategy involves liver resection, chemotherapy and targeted
agents. A new combined therapy for peritoneal carcinomatosis
includes application of cytoreductive surgery and
hyperthermic intraperitoneal chemotherapy. It is emphasized
on primary importance of multidisciplinary approach
in treatment of patients with metastatic colorectal cancer.