Формування вхідного струму матричного перетворювача у ковзному режимі при несиметрії напруг живлення - Мисак, Т.В.; Михальський, В.М. (Технічна електродинаміка, 2015)
Об`єктом дослідження є матричний перетворювач з вхідним LC-фільтром та керуванням у ковзному режимі
за наявності несиметрії напруг живлення трифазної мережі. Використання функцій Ляпунова дозволило одержати
рівняння для лінії ковзання при реалізації стратегії нульового фазового зсуву при керуванні вхідним струмом.
Отримано умови існування ковзного режиму в залежності від ступеня несиметрії. Представлено результати
моделювання. Объектом исследования является матричный преобразователь со входным LC-фильтром, управляемый в
скользящем режиме, при наличии несимметрии напряжений трехфазной питающей сети. Рассмотрен синтез
скользящего режима при реализации стратегии нулевого фазового сдвига при управлении входным током. Использование
функций Ляпунова позволило вывести уравнение для поверхности скольжения. Получены условия
существования скользящего режима в зависимости от степени несимметрии. Приведены результаты моделирования. The object of study is a matrix converter with input LC-filter, controlled in sliding mode, if there is a three-phase
voltage unbalance supply. The synthesis of sliding mode in the implementation strategy of zero phase shift in the control
of the input current. Using Lyapunov functions allowed to derive an equation for the sliding surface. Conditions for the
existence of the sliding mode depending on the degree of asymmetry is obtained. The influence of voltage unbalance on
the load current and input current characteristics is investigated. The results of the simulation is described.