Визначення потужностей за несиметричних режимів трифазних мереж із заземленою нейтраллю - Бурбело, М.Й.; Мельничук, С.М. (Технічна електродинаміка, 2015)
В статті обгрунтовано доцільність застосування комплексних та миттєвих потужностей, що характеризують несиметричність режиму трифазної мережі із заземленою нейтраллю за зворотною та нульовою послідовностями. Показано, що несиметричність режиму за зворотною послідовністю доцільно характеризувати комплексними і миттєвими умовними потужностями зворотної послідовності. Отримано вирази для комплексних і миттєвих умовних потужностей, що характеризують несиметричність режиму трифазної мережі із заземленою нейтраллю за зворотною та нульовою послідовністями. Установлено зв’язок миттєвих умовних потужностей з напругами і струмами прямої, зворотної та нульової послідовностей. В статье обоснована целесообразность применения комплексных и мгновенных мощностей, характеризующих несимметричность режима трехфазной сети с заземленной нейтралью по обратной и нулевой последовательностям. Показано, что несимметричность режима по обратной последовательности целесообразно характеризовать комплексными и мгновенными условными мощностями обратной последовательности. Получены выражения для комплексных и мгновенных условных мощностей, характеризующих несимметричность режима трехфазной сети с заземленной нейтралью по обратной и нулевой последовательностям. Установлена связь мгновенных условных мощностей с напряжениями и токами прямой, обратной и нулевой последовательностей. In the article application of integrated and instantaneous power in unbalanced three-phase network with grounded neutral to negative and neutral sequences is proved. It is shown that the asymmetry modes on the reverse sequence should be characterized by complex and instant apparent power of the negative sequence. Expressions for integrated and instantaneous conditional power in unbalanced three-phase network with grounded neutral to negative and neutral sequences are obtained. Connection between instantaneous conditional power with voltages and currents positive, negative and zero sequence are found.