Інтелектуальні системи в керуванні режимами систем тягового електропостачання електрифікованих залізниць - Босий, Д.О. (Технічна електродинаміка, 2015)
Представлено результати аналізу основних заходів удосконалення керування режимами роботи систем
тягового електропостачання постійного та змінного струму. Як методику виконання розрахунків використано
просторово-часове уявлення основних електричних величин для систем електричної тяги. Для системи постійного
струму запропоновано систему стабілізації напруги на струмоприймачах електровозів. У системі
змінного струму розглядаються заходи унеможливлення протікання вирівнювальних струмів, спричинених відхиленням
параметрів режиму системи зовнішнього електропостачання. Представлены результаты анализа основных способов усовершенствования управления режимами работы
систем тягового электроснабжения постоянного и переменного тока. В качестве методики выполнения расчетов
использовано пространственно-временное представление основных электрических величин для систем
электрической тяги. Для системы постоянного тока предложено систему стабилизации напряжения на токоприемниках
электровозов. В системе переменного тока рассматриваются способы предотвращения протекания
уравнительных токов, вызванных отклонениями параметров режима системы внешнего электроснабжения. The analysis of the main ways to improve the operation control systems of DC and AC traction power supply are
shown. As a method of performing calculations used space-time representation of basic electrical values for electric
traction systems. For the DC system the voltage stabilization system at the electric current collectors proposed. For the
AC system the ways of preventing the flow circulating currents caused by abnormalities mode parameters of the
external power supply are discussed.