Влияние мотивационного компонента на профессиональный выбор операторов электротранспорта - Гарюшкин, Д.С.; Псядло, Э.М.; Пузанова, А.Г.; Панов, Б.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2012)
Результаты исследования психофизиологического статуса, водителей трамвая
и троллейбуса достоверно не отличаются и соответствуют хорошей норме. Профессионально важные качества водителей электротранспорта в период обучения проходят развитие и становление. Мотивация к достижению успеха и избеганию неудач достоверно выше у водителей трамвая. Проведенное исследование является основой для проведения серии исследований по влиянию личностных особенностей на иерархию потребностей и профессиональную успешность работников горэлектротранспорта. Результати дослідження психофізіологічного статусу, водіїв трамваю і тролейбусу достовірно не відрізняються і відповідають нормі. Професійно важливі якості водіїв електротранспорту в період навчання проходять розвиток і становлення. Мотивація до досягнення успіху і уникнення невдач достовірно вище у водіїв трамвая. Проведене дослідження є основою для проведення серії досліджень з впливу особистісних особливостей на ієрархію потреб і професійну успішність працівників міськелектротранспорту. Results of the study of psychophysiological status, tram and trolley drivers were not significantly different and a good match rate. Professional qualities of electric drivers during training are the development and formation. Motivation to achieve success and avoid failure was significantly higher in the tram drivers. This study is the basis for a series of studies on the influence of personal characteristics on the hierarchy of needs and professional success of electric transport drivers.