Програмно-технологічні аспекти створення лексикографічної системи “Словник української мови” - Якименко, К.М. (Інститут програмних систем НАН України, 2004)
Розглядається комп’ютерна технологія укладання нового тлумачного Словника української мови. Описано структуру лексикографічної бази даних (ЛБД) словника, принципи її побудови та внутрішні зв’язки між окремими елементами. Запропоновано клієнтську програму для редагування ЛБД словника, розглянуто її функціональні можливості.