Корозійна і електрохімічна поведінка алюмінію та високотемпературний синтез дибориду алюмінію в галогенідно-оксидних розплавах - Малишев, В.В.; Габ, А.І.; Астрелін, І.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Досліджено корозійно-електрохімічну поведінку алюмінію в розплавленій евтектичній суміші хлоридів цезію, калію і натрію, яка містить 0,1...1,0 wt.% В₂О₃, за температур 775...900 K в атмосфері аргону. Изучено корозионно-электрохимическое поведение алюминия в расплавленной эвтектической смеси хлоридов цезия, калия и натрия, содержащей 0,1…1,0% В₂О₃, при температурах 775…900 K в атмосфере аргона. Corrosion and electrochemical behavior of aluminum in molten eutectic mixture of cesium, potassium, and sodium chloride, containing 0.1...1.0% В₂О₃, in the temperature range 775...900 K in argon atmosphere were investigated.