Оптимізація фізико-механічних властивостей матеріалу анодів паливних комірок - Василів, Б.Д.; Подгурська, В.Я.; Бродніковський, Є.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
Проаналізовано вплив структурних перетворень у нікелевій фазі під час однократного відновлення та відновлювально-окиснювального (redox) циклування за температури 600°С на формування рівнів міцності та електропровідності кераміки YSZ–NiO
для анодів-підкладок твердооксидних паливних комірок, отриманої за технологією
плакування порошку YSZ оксидом нікелю. Після redox-обробки одержано структуру, що забезпечує поліпшені фізико-механічні характеристики матеріалу. Проанализировано влияние структурных преобразований в никелевой фазе при однократном восстановлении и восстановительно-окислительном (redox) циклировании при температуре 600°С на формирование уровней прочности и электропроводности керамики YSZ–NiO для анодов-подложек твердооксидных топливных ячеек, полученной по технологии плакирования порошка YSZ оксидом никеля. После redox-обработки сформирована структура, обеспечивающая улучшенные физико-механические свойства материала. The influence of structural transformations of the nickel phase during single
reduction and redox cycling at a temperature of 600°С on formation of the strength and electrical
conductivity of YSZ–NiO anode substrate ceramics for solid oxide fuel cells, prepared by
technique of YSZ powder clad with nickel oxide, has been analyzed. After redox treatment,
the structure providing the improved physical and mechanical properties of the material has been formed.