Особливості формування зносотривких покривів з карбіду титану методом електрофоретичного осадження - Баглюк, Г.А.; Апінінська, Л.М.; Вергелес, Н.М.; Уськова, Н.О.; Бездорожев, О.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
Представлены результаты исследования возможностей применения метода электрофоретического осаждения для получения износостойких покрытий на основе карбида титана, а также зависимости выхода осадка от технологических режимов процесса. Показано, что адгезионное прочное карбидотитановое покрытие на стальной основе можно получить путем жидкофазного спекания электрофоретического осадка при условии введения в состав покрытия никель-фосфорного подслоя эвтектического состава. Подано результати дослідження можливостей застосування методу електрофоретичного осадження для одержання зносотривких покривів на основі карбіду титану, а також залежності виходу осаду від технологічних режимів процесу. Показано, що адгезійно міцний карбідотитановий покрив на сталевій основі можна отримати шляхом рідкофазного спікання електрофоретичного осаду за умови введення до складу покриву нікель-фосфорного підшару евтектичного складу. The results of investigation of electrophoretic deposition possibility for wearresistant coatings based on titanium carbide are presented. The experimental data regarding the relation between yield of precipitate from the technological regimes at the electrophoretic deposition process is discussed. It is shown that strong-adhesion titanium carbide coating on steel substrate can be obtained by liquid phase sintering of the electrophoretic precipitation if the nickel-phosphorous underlayer of the eutectic composition is added to the coating composition.