Підхід до оцінювання економічних характеристик проектних рішень при розробці, модифікації та реінжинірингу програмних систем - Стрєлов, І.А.; Ігнатенко, П.П. (Інститут програмних систем НАН України, 2004)
Досліджені існуючі методи оцінювання характеристик проектів, на основі яких з урахуванням досвіду виконання проектів запропоновано методику оцінювання економічних характеристик проектів, що поєднує методи експертних оцінок, FPA та COCOMO. Експериментально перевірено можливість використання оцінок за мето дом FPA як вхідних даних для моделі COCOMO. За результатами експериментальних випробувань оцінено ефективність застосування методики на даних по виконаних проектах і показано, що розбиття даних на класи для калібрування моделі COCOMO підвищує точність оцінок.