Особливості планування заходів ліквідації наслідків на основі досвіду аварії на Чорнобильській АЕС - Вороненко, В.В.; Печиборщ, В.П.; Іванько, О.М.; Бабієнко, В.В.; Герасименко, О.А.; Кальчук, Р.Д. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
Існування в країні великої кількості джерел радіоактивних випромінювань, які у
випадку надзвичайних ситуацій — техногенних аварій, ядерного та радіаційного тероризму, можуть стати джерелами радіонуклідних забруднень та зараження великої кількості населення, що вимагає завчасного реагування на випадок викиду радіонуклідів йоду — ¹³¹І, ¹²⁵І, ¹²³І та створення запасів засобів профілактики. Существование в стране большого количества источников радиоактивных излучений, которые в случае чрезвычайных ситуаций — техногенных аварий,
ядерного и радиационного терроризма, могут стать источниками радионуклидных загрязнений и заражения большого количества населения, что требует своевременного реагирования на случай выброса радионуклидов йода — ¹³¹І, ¹²⁵І, ¹²³І и создания запасов средств профилактики. Existence of a plenty of sources of radioactive radiations in the country, which
in case of extreme situations — technogenic accidents, nuclear and
radiating terrorism, can become sources of radionuclide pollution and infection of the
large number of the population that demands duly reaction to a case of the
iodine radionuclide emission — ¹³¹І, ¹²⁵І, ¹²³І and creations of stocks of preventive
means.