Удосконалення оцінки димоутворювальної здатності матеріалів, що застосовуються для оздоблення салонів пасажирського транспорту - Кузнецова, Т. А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
Викладено проблеми оцінки димоутворювальної здатності матеріалів з урахуванням динаміки процесу димоутворення на підставі порівняльної оцінки часу досягнення втрати видимості та часу, необхідного для евакуації пасажирів з салонів міського пасажирського транспорту під час пожежі. Визначені основні положення удосконалення методики експериментального дослідження димоутворювальної здатності матеріалів. Изложены проблемы оценки дымообразующей способности материалов с учетом динамики процесса дымообразования на основании сравнительной оценки времени достижения потери видимости и времени, необходимого для эвакуации пассажиров из салона городскогопассажирского транспорта при пожаре. Определены основные положения усовершенствования методики эксперименального исследования дымообразующей способности материалов. Here are the problems how evaluate the ability of some materials to form a smoke according to the dynamic of smoke formation process what is based on the comparative evaluation of time while visibility can be lost and necessary time to evacuate passengers from the fired cabin of urban transport. Main provisions are defined, how to improve the technique of experimental studies smokeforming ability of materials.