Особенности распространения трещин в условиях статического и малоциклового нагружений - Скачков, В.А.; Бережная, О.Р. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
Исследовано влияние усталостных эллиптических трещин на вязкость разрушения
высокопрочной стали, а также статического и малоциклового нагружений на их рост. Досліджено вплив втомних еліптичних тріщин на в’язкість руйнування високоміцної сталі, а також вплив статичного і малоциклового навантаження на їх ріст. The influence of fatigue elliptic cracks on fracture toughness of high-strength steel as well as the influence of static and low-cycle loading on their growth are investigated.