Дослідження впливу мікродисперсних наповнювачів на фізико-механічні властивості епоксикомпозитів - Букетов, А.В.; Скирденко, В.О. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
Оптимізовано склад адгезійного і функціональних поверхневих шарів для формування двошарових покривів з поліпшеними адгезійними, фізико-механічними і теплофізичними властивостями. Встановлено, що для формування адгезійного шару
доцільно вводити частинки карбідної шихти за вмісту q = 15…20 m.p. на q = 100 m.p.
епоксидного олігомера, а для поверхневого шару покриву з поліпшеними фізикомеханічними властивостями необхідно використовувати як наповнювач залізний
сурик за вмісту q = 40…50 m.p. Оптимизирован состав адгезионного и функциональных поверхностных
слоев для формирования двухслойных покрытий с улучшенными адгезионными, физико-механическими и теплофизическими свойствами. Установлено, что при формировании
адгезионного слоя целесообразно вводить частицы карбидной шихты в количестве
q = 15...20 m.p. на q = 100 m.p. эпоксидного олигомера, а для поверхностного слоя покрытий с улучшенными физико-механическими свойствами необходимо использовать как
наполнитель железный сурик в количестве q = 40...50 m.p. The composition of the adhesive and functional surface layers to form a twolayer
coating with improved adhesion, physical, mechanical and thermal properties was
optimized. It was found that in the formation of the adhesion layer it is worth introducing
carbide blend particles in an amount of q = 15...20 m.p. for q = 100 m.p. epoxy oligomer. When
forming the surface layer of the coating with improved physical and mechanical properties the
iron oxide in an amount of q = 40...50 m.p. should be used as a filter.