Дослідження сорбції та десорбції водню литими та швидкозагартованими сплавами Zr–V - Виноградов, Д.В.; Тихоновський, М.А.; Колодій, І.В.; Бобров, Ю.П.; Рудичева, Т.Ю. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
Досліджено процеси поглинання та виділення водню сплавами Zr–V різного складу в литому і швидкозагартованому з розплаву станах. Виявлено, що за характеристиками сорбції-десорбції сплави в литому стані перевершують швидкозагартовані. Исследованы процессы поглощения и выделения водорода сплавами Zr–V различного состава, которые находятся в литом и быстрозакаленном из расплава состояниях. Выявлено, что по характеристикам сорбции-десорбции сплавы в литом состоянии превосходят быстрозакаленные. The processes of hydrogen absorption and desorption by cast and fast quenched Zr–V alloys are investigated. It is shown that the characteristics of sorption-desorption-cast alloys are better than such for fast quenched Zr–V alloys.