Вплив охолодження та гіпотермії на структурно-метаболічні характеристики кістки (літературний огляд) - Пошелок, Д.М.; Дедух, Н.В.; Малышкина, С.В. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2014)
У роботі представлено загальні уявлення про гіпотермію та варіанти її класифікації. Проаналізовано результати
досліджень щодо впливу гіпотермії на культивовані клітини (остеобласти та остеокласти), а також впливу холодової дії та
різних режимів гіпотермії на структурно-метаболічні показники кістки. В работе приведены общие представления о гипотермии и варианты ее классификации. Проанализированы
результаты исследований относительно влияния гипотермии на культивируемые клетки (остеобласты и остеокласты), а
также влияния холодового действия и различных режимов гипотермии на структурно-метаболические показатели кости. The review presents the basic concept of hypothermia and its classifications. The findings of hypothermia effect on
cultured cells (osteoblasts and osteoclasts) as well as the effect of cold stress and different regimens of hypothermia on structural
and metabolic characteristics of bone were analyzed.