Дослідження впливу елементного складу систем кристалізації на технологічні властивості, морфометричні характеристики, форму проекції зерен та однорідність шліфпорошків синтетичного алмазу - Петасюк, Г.А.; Бочечка, О.О.; Лавріненко, В.І.; Чернієнко, О.І.; Ільницька, Г.Д.; Білоченко, В.П.; Смирнова, А.В. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2017)
Розглянуто системи кристалізації алмазу Fe–Si–C, Ni–Mn–C та Mg–Zn–B–C. Досліджено вплив елементного складу систем кристалізації на характеристики і технологічні властивості шліфпорошків синтетичного алмазу, отримуваних із продукту синтезу. Проаналізовано взаємозв’язок систем кристалізації, характеристик і технологічних властивостей шліфпорошків та ефективності виготовленого на їх основі абразивного інструменту. Рассмотрены ростовые системы Fe–Si–C, Ni–Mn–C и Mg–Zn–B–C синтеза алмаза. Исследовано влияние элементного состава ростовых систем на характеристики и технологические свойства шлифпорошков синтетического алмаза, получаемых из продукта синтеза. Проанализирована взаимосвязь ростовых систем синтеза, характеристик и технологических свойств шлифпорошков, эффективности изготовленного на их основе абразивного инструмента. Growth systems Fe–Si–C, Ni–Mn–C and Mg–Zn–B–C diamond synthesis are considered. The influence of the elemental composition of growth synthesis systems on the characteristics and technological properties of synthetic diamond grinding powders obtained from the synthesis product is investigated. The interrelation of growth systems of synthesis, characteristics and technological properties of grinding powders, the effectiveness of the abrasive tool made on their basis is analyzed.