Interaction of hygroscopic halides with reactive gas atmosphere at elevated temperatures - Rebrova, T.P.; Cherginets, V.L.; Ponomarenko, T.V.; Dolzhenko, Yu.I. (Functional Materials, 2008)
The causes resulting in contamination of ionic halides with oxygen-containing admixtures at elevated temperatures and factors affecting the hydrolysis of those salts have been considered. The interaction of molten hygroscopic ionic halides with halogenating agents has been examined and main regularities of those processes have been considered. Проведено аналіз причин, що ведуть до забруднення іонних галогенідів (лужних, лужноземельних та рідкісноземельних елементів) кисеньвмісними домішками, і чинників, які впливають на процеси гідролізу цих солей. Розглянуто процеси взаємодії розплавів гігроскопічних іонних галогенідів з галогенувальними агентами і встановлено основні закономірності їх перебігу. Проведен анализ причин, приводящих к загрязнению ионных галогенидов (щелочных, щелочноземельных и редкоземельных элементов) кислородсодержащими примесями при высоких температурах, и факторов, влияющих на процессы гидролиза указанных солей. Рассмотрены процессы взаимодействия расплавов гигроскопичных ионных галогенидов с галогенирующими агентами и проанализированы основные закономерности их протекания.