Математичне моделювання розподілу напруги вздовж обвиток трансформатора за дії на них імпульсних перенапруг - Сегеда, М.С.; Черемних, Є.В.; Хімюк, І.В.; Мазур, Т.А.; Курулишин, О.М. (Технічна електродинаміка, 2015)
Запропоновано математичну модель для дослідження хвильових процесів в обмотках трансформатора. Для розв’язання інтегрально-диференційних рівнянь запропоновано метод розділення змінних. Досліджено розподіл напруги в обмотках трансформатора за дії на них імпульсних перенапруг. Предложено математическую модель для исследования волновых процессов в обмотках трансформатора. Для решения интегрально-дифференциальных уравнений предложено метод разделения переменных. Исследовано распределение напряжения в обмотках трансформатора во время действия на них импульсных перенапряжений. A mathematic model for the investigation of the wave processes in the windings of the transformer was suggested. The method of separation of variables was used for solving the integral-differential equations. Stress distribution along the windings under the impulse surges was studied.