Аналіз можливості збільшення ККД трифазної чотирипровідної системи живлення засобами паралельної активної фільтрації - Артеменко, М.Ю.; Батрак, Л.М.; Михальський, В.М.; Поліщук, С.Й. (Технічна електродинаміка, 2015)
Запропоновано формулу визначення ККД трифазної чотирипровідної системи живлення для несинусоїдного
несиметричного режиму за заданим коефіцієнтом потужності навантаження, визначеним на періоді напруги
живлення, та відомим співвідношенням потужності короткого замикання до активної потужності навантаження.
Розглянуто потенційну можливість збільшення ККД системи живлення шляхом підвищення коефіцієнта
потужності навантаження за допомогою паралельного активного фільтра. Проаналізовано фактори, що
обмежують можливості збільшення ККД системи електроживлення засобами паралельної активної фільтрації. Предложена формула определения КПД трехфазной четырехпроводной системы питания для несинусоидального
несимметричного режима по заданному коэффициенту мощности нагрузки, определенному на периоде напряжения
питания, и известному отношению мощности короткого замыкания к активной мощности нагрузки. Рассмотрена
потенциальная возможность увеличения КПД системы питания путем повышения коэффициента мощности
нагрузки с помощью параллельного активного фильтра. Проанализированы факторы, ограничивающие возможности
увеличения КПД системы электропитания средствами параллельной активной фильтрации. The formula determining the efficiency of three-phase four-wire power system for non-sinusoidal unbalanced mode has
been proposed. It is obtained under the specified load power factor, which defined on the supply voltage period, and
under the known relation of the short circuit power to the active power of the load. The potential for increasing the efficiency
of the power supply system by raising the power factor of the load using a parallel active filter has been considered.
Factors limiting the possibility of increasing the efficiency of the power system by means of shunt active filters
have been analyzed.