Препарат кріоконсервованої сироватки кордової крові "Кріокорд-С” в лікуванні синдрому діабетичної стопи - Попович, Я.О. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2005)
Проведено аналіз лікування 70 хворих з синдромом діабетичної стопи (СДС), у 25 з них застосовували препарат кріоконсервованої сироватки кордової крові “Кріокорд-С”. Виявлено його ефективний вплив на нормалізацію метаболічних змін, білків гострої фази, вміст імуноглобулінів G, А, М, стабілізацію глікемічних змін, прискорення регенеративних процесів і загоєння ран, скорочення термінів лікування на 10-15 діб. Проведен анализ лечения 70 пациентов с синдромом диабетической стопы, у 25 из них применяли препарат криоконсервированной сыворотки кордовой крови “Криокорд-С”. Обнаружено его эффективное влияние на нормализацию метаболических изменений, белков острой фазы, содержание иммуноглобулинов G, А, М, стабилизацию гликемических изменений, ускорение регенеративных процессов и заживления ран, сокращение сроков лечения на 10-15 суток. There was analyzed the treatment of 70 patients with diabetic foot syndrome (DFS), 25 of them were administered with “Cryocord-C” cryopreserved cord blood serum preparation. There was noticed the positive effect upon normalization of metabolic changes, acute period proteins, content of immunoglobulins G, A, M, glycaemic changes stabilization, acceleration of regenerative processes and wounds healing, a 10-15 days’ shortening of the treatment period.