Імунокорегуюча терапія в комплексному лікуванні хворих на важку гнійну патологію в хірургії - Шідловський, В.О.; Дейкало, І.М.; Чепіль, І.В.; Ліпіна, О.В.; Мусатова, І.Б. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2005)
Для імунокорекції хворих з гострою гнійно-септичною патологією застосовували препарати фетоплацентарного комплексу (ФПК) під контролем імунологічного статусу та рівня ендогенної інтоксикації. Встановлено виражену імуностимулюючу дію препарату “Кріокорд-С”, його позитивний вплив на перебіг захворювання і наслідки лікування, динаміку ранового процесу. Для иммунокоррекции больных с острой гнойно-септической патологией использовали препараты фетоплацентарного комплекса с контролем иммунологического статуса и уровня эндогенной интоксикации. Установлено выраженное иммуностимулирующее действие препарата “Криокорд-С”, его положительное влияние на протекание заболевания и последствия лечения, динамику раневого процесса. Preparations of fetoplacental complex (FPC) were used for an immune correction with immunological status and endogene intoxication level controls. We noticed a considerable immune stimulating effect of Cryocord-C preparation, its positive influence on the disease course and treatment results, wound healing dynamics.