Перспективи розвитку бурових робіт при освоєнні газових ресурсів в Україні - Вдовиченко, А.І. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2015)
Наведені результати досліджень питань освоєння ресурсів і перспективи забезпечення України природним газом власного видобутку. Визначенні оптимальні шляхи їх вирішення шляхом інтенсифікації бурових робіт із використанням сучасних видобувних технологій. Доведена необхідність активізації і зосередження зусиль наукової спільноти у відстоюванні своїх науково обґрунтованих позицій пріоритетності розвитку нафтогазової галузі при формуванні та реалізації державної політики. Приведены результаты исследований вопросов освоения ресурсов и перспективы обеспечения Украины природным газом собственной добычи. Определены оптимальные пути их решения за счет интенсификации буровых работ с использованием современных добывающих технологий. Доказана необходимость активизации и сосредоточения усилий научного сообщества в отстаивании своих научно обоснованных позиций приоритетности развития нефтегазовой отрасли при формировании и реализации государственной политики. The brought result over of researches of questions of mastering of resources and providing of Ukrain enatural gas of own booty. Determination optimal ways of their decision due to intensi fication of boring works with the use of modern extra active tehnologies. The well proven necessitof activation and concentration of efforts of scientificassociation is for defending of the scientifical ly reasonable positions ofpriority of development of oil and gas industry atforming and realization of public policy.