Визначення вмісту біологічно активних сполук органічного походження у різних природних пелоїдах - Сівко, Г.І. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
В результаті проведених досліджень визначено вміст біологічно активних органічних речовин в природних пелоїдах Сакського озера, Куяльницького лиману і Мертвого моря. Показано, що більш високими показниками вмісту біологічно активних
речовин органічної природи, здатними надавати лікувальну дію, має нативний пелоїд Куяльницького лиману. В результате проведенних исследований определено содержание биологически активных органических веществ в
природних пелоидах Сакского озера,
Куяльницкого лимана и Мёртвого моря.
Показано, что более высокими показателями содержания биологически активних
веществ органической природы, способными оказывать лечебное воздействие,
обладает нативний пелоид Куяльницкого лимана. As a result of the experiments the
content of biologically active organic
substances was defined in natural peloids
of Saki lake, Kuyalnitskiy liman, and the
Dead Sea. It is claimed that the native
peloids of Kuyalnitskiy liman has the higher
rates of detention of biological active
organic substances, able to exert a medical
influence.