Загальні особливості удосконалення літологічної термінології - Ольштинський, С.П. (Інститут геологічних наук НАН України, 2008)
За результатами дослідницької роботи наведено огляд загальних особливостей розробки та удосконалення літологічної термінології. Розглянуто розповсюджені недоліки термінології і подано декілька пропозицій щодо поліпшення стану. On the rezults of research work it is reviewed some general principles of design and improving of lithological terminology. Common weakness of terminology is discussed and several suggestions have been proposed for ameliorating the situation.