Синтез кубічного нітриду бору з використанням полікристалічних зерен на основі щільних модифікацій нітриду бору - Боримський, І.О. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2017)
Досліджено вплив на процес синтезу кубічного нітриду бору складу додатково введених до реакційної шихти зерен щільних модифікацій на основі нітриду бору. Встановлено склад зерен, за якого можливо отримати двошарові компакти, які складаються із внутрішньої вкритої шаром з кубічного нітриду бору полікристалічної частини, та склади зерен, за яких збільшується вміст у продукті синтезу зерен дрібних фракцій. Исследовано влияние на процесс синтеза кубического нитрида бора состава дополнительно введенных в реакционную шихту зерен плотных модификаций на основе нитрида бора. Установлен состав зерен, при котором возможно получить двухслойные компакты, состоящие из внутренней покрытой слоем из кубического нитрида бора поликристаллического части, и составы зерен, при которых увеличивается содержание в продукте синтеза зерен мелких фракций. The effect on the synthesis of cubic boron nitride on the composition of dense modifications based on boron nitride additionally introduced into the reaction mixture is studied. A composition of grains is established in which it is possible to obtain two-layer compacts consisting of an inner polycrystalline portion coated with a layer of cubic boron nitride and grain stores in which the content of the fine grain fractions in the product is increased.