Вплив геометрічних параметрів пуансонів кубічного апарата на їх напружено-деформований та граничний стани при створенні високого тиску - Полотняк, С.Б.; Боримський, І.О.; Крикун, В.М. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2017)
Досліджено методом скінченних елементів вплив геометричних параметрів твердосплавних пуансонів кубічного апарата високого тиску на їх напружено-деформований та граничний стани при створенні тиску 15 ГПа. Показано доцільність таких досліджень для обґрунтування мінімальних розмірів пуансонів, за яких забезпечується працездатність пуансонів. Исследовано методом конечных элементов влияние геометрических параметров твердосплавных пуансонов кубического аппарата высокого давления на их напряженно-деформированное и предельное состояния при создании давления 15 ГПа. Показана целесообразность подобных исследований в целях обоснования минимальных размеров пуансонов, при которыхобеспечивается работоспособность пуансонов. The influence of geometrical parameters of hard-alloy punches of cube high-pressure apparatus on their stress-strain and limiting state at creation of 15 GРa pressure was investigated by the finite element method. The expediency of such studies for justification of minimal sizes of punches at which their efficiency is provided was shown.