Динаміка процесів ліпопероксидації та стан клітинних мембран за умов адреналінової кардіопатії - Алексевич, К.О.; Фіра, Л.С.; Лихацький, П.Г.; Грималюк, О.І. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
Встановлено, що за умов ураження міокарду щурів адреналіном в дозі 0,5 мг/кг маси тіла активуються процеси ліпопероксидації, які досягають максимуму через
48 год від початку експерименту. Це призводить до цитолізу мембран еритроцитів та
плазматичних мембран кардіоцитів, на що вказує еритроцитарний індекс інтоксикації
та підвищення активності аспартат- та аланінамінотрансфераз. It is established that the conditions of
myocardial injury in rats epinephrine at a dose of 0.5 mg / kg body weight activated
processes of lipid peroxidation, which reach
a maximum after 48 hours from the start of
the experiment. This leads to cytolysis
erythrocyte membranes and plasma
membranes kardiotsytes, as indicated by
the index of erythrocytic toxicity and
increased activity of aspartate- and
alanineaminotransferases. Установлено, что в условиях поражения миокарда крыс адреналином в
дозе 0,5 мг/кг массы тела активируются
процессы липопероксидации, которые
достигают максимума через 48 ч с начала эксперимента. Это приводит к цитолизу мембран эритроцитов и плазматических мембран кардиоцитов, на что указывает эритроцитарный индекс интоксикации и повышение активности аспартат- и аланинаминотрансферазы.