Стійкість до окиснення вихідних сумішей для одержання нанокомпозиту «алмаз – карбід вольфраму» - Куриляк, Т.О.; Бочечка, О.О.; Цапюк, Г.Г.; Соколюк, Д.В. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2017)
Досліджено стійкість до окиснення сумішей нанопорошку алмазу статичного синтезу АСМ5
0,1/0 з додаванням до зразка 1 та 5% вольфраму просочування водним розчином (NH₄)₂WO₄, а також
1, 3, 5% вольфраму, введеного у вигляді порошку WO₃ механічним перемішуванням з подальшим
відновленням в атмосфері водню. Дериватографічними дослідженнями встановлено, що при введенні
вольфраму до зразка із збільшенням вмісту добавки (1–5%) підвищується температура початку
окиснення алмазного нанопорошку (620–650 °С). Исследована устойчивость к окислению нанопорошка алмаза статического синтеза АСМ5 0,1 / 0 с добавлением 1 и 5% вольфрама методом пропитывания водным раствором (NH₄)₂WO₄, а также 1, 3, 5% вольфрама, введенного в виде порошка WO₃ механическим перемешиванием с последующим восстановлением в атмосфере водорода. Дериватографичными исследованиями установлено, что при введении вольфрама в образец с увеличением содержания добавки (1–5%) повышается температура начала окисления алмазного нанопорошка (620–650 ° С). The resistance to oxidation of static synthesized diamond nanopowders ASM5 0.1 / 0 with tungsten addition was investigated. Tungsten addition was introduced by two ways into the sample. Тhe first method includes introducing of 1 and 5% addition by water solution (NH₄)₂WO₄. Тhe second method includes introducing of 1,3,5% addition by mechanical mixing of powders WO₃ and diamond followed by reduction in hydrogen atmosphere. Studies of differential thermal analysis found that when tungsten is introduced into the sample with an increase in the content of the additive (1-5%), the temperature of the onset of oxidation of the diamond nanopowder (620-650 ° C) increases.