Еліптична тріщина у просторі під дією теплового потоку на безмежності - Стадник, М.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2010)
Одержано аналітичний розв’язок системи двох сингулярних інтегродиференціальних рівнянь, до якої зведена тривимірна термопружна задача для тіла з термоізольованою еліптичною тріщиною, підданого на безмежності дії перпендикулярного до площини тріщини теплового потоку. Знайдено формули для обчислення коефіцієнтів інтенсивності напружень і проаналізовано вплив на них конфігурації тріщини для деяких важливих часткових випадків задачі. Получено аналитическое решение системы двух сингулярных интегродифференциальных уравнений, к которой сведена трехмерная термоупругая задача для тела с термоизолированной эллиптической трещиной. На бесконечности на тело действует тепловой поток, перпендикулярный к плоскости трещины. Найдены формулы для вычисления коэффициентов интенсивности напряжений и проанализировано влияние на них конфигурации трещины для некоторых частичных случаев задачи. The analytical solution of a system of two singular intgrodifferential equations, to which a three dimensional thermoelastic problem for a body with a thermoisolated elliptic crack is reduced, have been obtained. The heat flow perpendicular to the crack plane acts on the body at infinity. As a result, the formulae for computing stress intensity factors habe been written and the influence of crack configurations for different partial cases of the investigated problem has been analyzed.