Плавлення та кристалізація неметалевих включень і сталевої матриці під час лазерної обробки - Губенко, С.І. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2010)
Исследован механизм плавления и кристаллизации неметаллических включений в контакте с матрицей сталей при лазерном воздействии. На примере сталей 08кп, 08Ю, 60Г показано, что лазерное воздействие – это способ локального изменения структуры включений в поверхностных оплавленных слоях, а также свойств поверхности неметаллических включений. Досліджено механізм плавлення та кристалізації неметалевих включень у контакті зі сталевою матрицею під час лазерної обробки. На прикладі сталей 08кп, 08Ю, 60Г показано, що таке оброблення – це спосіб локальної зміни структури включень у поверхневих оплавлених шарах, а також властивостей поверхні неметалевих включень. The mechanism of melting and crystallization of non-metallic inclusions in contact with steel matrix during laser treatment was investigated. On the example of steels 08кп, 08Ю, 60Г it was shown that laser treatment is the method of local change of inclusion structure in the surface fused layers and also of non-metallic inclusion properties