Оцінка періоду докритичного росту тріщини високотемпературної повзучості в колесі парової турбіни - Андрейків, О.Є.; Сас, Н.Б. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2010)
За допомогою сформульованої раніше розрахункової моделі поширення в металевих матеріалах тріщин високотемпературної повзучості розроблений метод для визначення залишкового ресурсу коліс парових турбін. Розглянуті приклади кільцевого і кругового коліс. С помощью сформулированной ранее расчетной модели роста в металлических материалах трещин высокотемпературной ползучести разработан метод для определения остаточного ресурса колес паровых турбин. Рассмотрены примеры кольцевого и кругового колес. Using the earlier formulated by the authors calculation model of the propagation of high-temperature creep cracks in metallic materials, a method is developed for determination of residual life time of steam-turbines wheels. The examples of a ring and a circular wheel are considered.