Електрофоретичне дослідження білків крові щурів за дії макродисперсної та наноформи свинцю - Мельникова, Н.М.; Лазаренко, І.А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2012)
Проведено дослідження фракційного складу білків крові щурів отруєних макро- дисперсною та наноформою свинцю. У крові отруєних щурів виявлено 16 білкових фракцій: Ig M, фібриноген, Ig D, Ig G₁, Ig G₂, церулоплазмін, гаптоглобін, плазмін, трансферини молекулярною масою 85-80, 75 та 72 кД, альбумін, преальбуміни молекулярною масою 60-50, 45, 35, 20-15 кД. Отруєння щурів наноформою свинцю викликає зміни 11 білкових фракцій крові, а введення щурам макродисперсної форми - 9 білкових фракцій. Проведено исследование фракционного состава белков крови крыс отравленных макродисперсной и наноформой свинца. В крови отравленных крыс обнаружено 16 белковых фракций: Ig M, фибриноген, Ig D, Ig G₁, Ig G₂, церулоплазмин, гаптоглобин, плазмин, трансферрин молекулярной массой 85-80, 75 и 72 кД, альбумин, преальбумины молекулярной массой 60-50, 45, 35, 20-15 кД. Отравление крыс наноформой свинца вызывает изменения 11 белковых фракций крови,а введение крысам макродисперсной формы - 9 белковых фракций. A study of the fractional composition of blood proteins in rats poisoned makrodispersed and nanoform lead. In the blood of poisoned rats found 16 protein fractions: Ig M, fibrinogen, Ig D, Ig G₁, Ig G₂, ceruloplasmin, haptoglobin, plasmin, transferrin molecular weight of 85-80, 75 and 72 kD, albumin, prealbuminy molecular weight of 60-50, 45, 35, 20-15 kD. Poisoning rats nanoform lead causes changes 11 protein fractions of blood, and the introduction of rats makrodispersed forms – 9 protein fractions.