Вікові особливості вмісту вільних амінокислот у печінці щурів, отруєних кадмієм - Шепельова, І.А.; Деркач, Є.А.; Мельникова, Н.М. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2012)
У статті наведено дані експериментальних досліджень щодо вивчення вікових особливостей вмісту вільних амінокислот у печінці щурів за умов отруєння кадмієм. Показано, що вміст вільних амінокислот підвищується в печінці щурів усіх вікових груп. Найбільш виражені кількісні зміни виявлено в печінці отруєних щурів 3-місячного віку. В статье наведены данные экспериментальных исследований, которые связаны с изучением возрастных особенностей содержания свободных аминокислот в печени крыс при отравлении кадмием. Показано, что содержание свободных аминокислот повышается в печени крыс всех возрастных групп. Наиболее
выраженные количественные изменения выявлены в печени отравленных крыс 3-месячного возраста. In this article above are given the data of experimental studies, which are connected with the study of age-free amino
acids in the liver of rats poisoned with cadmium. It is shown that the content of free amino acids increased in the liver of rats of all age groups. The most pronounced quantitative changes were found in the liver of 3 month old poisoned rats.