Новоутворені сезонні мінерали Бурулькайського грязьового вулкану (Керченський півострів) - Деяк, М.А. (Інститут геологічних наук НАН України, 2008)
Наведено дані про сезонні мінерали Бурулькайського грязьового вулкану: гіпс, епсоміт, астраханіт, тенардит, мірабіліт, галіт. Проведено всебічне дослідження їх морфологічних та оптичних властивостей, зроблено висновок про генезис. Information about neogenetic seasonal minerals of Burul’kaya mud volcano has been presented . They are: gypsum, epsomite, astrachanite, thenardite, mirabilite, halite. Comprehensive research of their morphological and optical properties have been conducted, a conclusion have been done about genesis.