Літолого-мінералогічне дослідження олігоценових відкладів північно-західного шельфу Чорного моря з метою кореляції - Клюшина, Г.В. (Інститут геологічних наук НАН України, 2008)
Виконано детальне літолого-мінералогічне дослідження олігоценових відкладів північно-західного шельфу Чорного моря на комплексному методичному підґрунті. Виявлено приуроченість чітких літологічних ознак до певних стратиграфічних рубежів. The results of the detailed lithological and mineralogical research of Oligocene sediments of north-western shelf of the Black sea on a complex methodical basis are executed. The peculiarities of lithological features distribution through stratigrafical levels are exposed.