Изучение защитных свойств ингибиторов трипсиноподобных протеиназ, полученных из отходов сывороточного производства - Дивоча, В.А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2011)
Метою дослідження було – вивчити захисну дію інгібітору трипсиноподібних протеїназ на выживання мишей, заражених смертельною дозою вірусу грипу А/PR/8/34. Результати наших досліджень показали, що п’ята ізоформа інгібітору трипсиноподібних протеїназ, яка одержана з відходів першої стадії отримання гама-глобуліну, зачистила від смерті білих мишей. The aim of the work presented is to learnt protective properties of trypsin-like proteinasis inhibitor on the survival rate of mice infected with lethal dose of the flu А/PR/8/34. The results obtained prove that the 5th isoform of trypsin-like proteinasis inhibitor got from the wastes of the 1st stage of γ–globulin production may protect the white mice from the fatality.