Актуальні проблеми підвищення ефективності дезінфекційних заходів в лікувально-профілактичних закладах - Морозова, Н.С.; Рідний, С.В,; Попов, О.О.; Грицай, І.М.; Дехтярь, О.В.; Коробкова, І.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2015)
У статті представлений комплексний підхід до вибору дезінфікуючих препаратів для конкретної епідеміологічної ситуації. Обґрунтовано терміни і послідовність ротації дезпрепаратів однієї хімічної групи на іншу як заходи подолання формування дезрезистентних штамів мікроорганізмів. В статье представлен комплексный подход к выбору дезинфицирующих препаратов для конкретной эпидемиологической ситуации. Обоснованы сроки и последовательность ротации дезпрепаратов одной химической группы на другую как меры преодоления формирования дезрезистентных штаммов микроорганизмов. The paper presents an integrated approach to the selection of disinfectants for a particular epidemiological situation. A reasonable time frame and sequence of rotation of disinfectants one chemical group to another as a measure to overcome the formation of resistant strains of microorganisms.