Ультразвук в усилении трансдермального введения лекарственных препаратов - Кравченко, И.А.; Михайлова, Т.В.; Скипа, М.И. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2011)
Для посилення трансдермального введення лікарських препаратів використовується низка неінвазивних методів, таких як хімічні посилювачи, ліпосоми, електрофорез, електропорація та ультразвук. Трансдермальне введення лікарських препаратів за допомогою ультразвука має певні переваги перед традиційними методами введення, часто інвазивними та болючими. Аналіз літератури показав, що ультразвукова технологія має великий потенціал для неінвазивного введення лікарських препаратів. Several noninvasive methods use for transdermal drug delivery. These include chemical enhancers, liposomes, iontophoresis, electroporation, and ultrasound. Ultrasound enhanced transdermal drug delivery offers advantages over traditional drug delivery methods which are often invasive and painful. A broad review of the transdermal ultrasound drug delivery literature has shown that this technology offers promising potential for noninvasive drug administration.