Дослідження адгезійної міцності та залишкових напружень епоксикомпозитів, модифікованих надвисокочастотною електромагнетною обробкою - Стухляк, П.Д.; Голотенко, О.С.; Добротвор, І.Г.; Митник, М.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
Досліджено чинники впливу на умови формування адгезійного контакту і методи підвищення міцності адгезійних з’єднань полімерів з металевою основою. Підтверджено високу ефективність використання надвисокочастотного (НВЧ) електромагнетного оброблення для модифікації композитних матеріалів на основі епоксидного зв’язувача. Встановлено оптимальний час НВЧ електромагнетного оброблення епоксидних композицій. Исследованы факторы влияния на условия формирования адгезионного контакта и методы повышения прочности адгезионных соединений полимеров с металлическим основанием. Подтверждена высокая эффективность использования сверхвысокочастотной (СВЧ) электромагнитной обработки для модификации композитных материалов на основе эпоксидного связывающего. Установлено оптимальное время СВЧ электромагнитной обработки эпоксикомпозиций. Factors of the influence of the adhesive polymers with metal base on the formation of adhesive contact conditions and methods of strength increase were investigated. High efficiency of microwave electromagnetic processing for the modification of composite materials based on the epoxy links is proved. The optimum time of the microwave electromagnetic processing of the epoxy compositions was determined.