Оцінювання допустимих розмірів непроварів стільникових тонкостінних елементів - Стащук, М.Г. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
Встановлено напружено-деформований стан біля технологічних тріщиноподібних непроварів у стільниковому елементі. Отримано формулу розрахунку коефіцієнтів інтенсивності напружень для тріщиноподібного непровару та знайдено його критичну довжину. Виявлено, що непровари довжиною до половини товщини стінки елемента не впливають на міцність стільникових виробів. Установлено напряженно-деформированное состояние возле технологических трещиноподобных непроваров в сотовом элементе. Получена формула расчета коэффициентов интенсивности напряжений для трещиноподобного непровара и найдено его критическую длину. Установлено, что непровары длиной до половины толщины стенки элемента не влияют на прочность сотовых изделий. The stress-strain state at the technological crack-like faulty fusions in a cell element was established. The formula calculating the stress intensity factors K₁ for the crack like faulty fusion was found and its critical length was calculated. It was established that faulty fusions of the length to half of the wall thickness does not affect the strength of cellular products.