Міжфазнe відшароване включення в кусково-однорідному трансверсально-ізотропному просторі - Кривий, О.Ф. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
Розв’язано в явному вигляді неосесиметричну задачу про кругове міжфазне відшароване включення в кусково-однорідному трансверсально-ізотропному середовищі за довільного навантаження. Встановлено асимптотики розв’язків, отримано вирази для узагальнених коефіцієнтів інтенсивності напружень на межі включення, а також їх значення для деяких поєднань трансверсально-ізотропних матеріалів. Построено в явном виде решение неосесимметричной задачи о круговом межфазном отслоившемся включении в кусочно-однородном трансверсально-изотропном пространстве при произвольной нагрузке. Получены асимптотики решений, выражения для обобщенных коэффициентов интенсивностей напряжений на границе включения, а также их значения для некоторых сочетаний трансверсально-изотропных материалов. The solution of a non-axisymmetric problem on the circular interface delaminated inclusion in the non-uniform transversally isotropic space under different loading was constructed in the explicit form. The asymptotic of solutions, expressions for the generalized stress intensity factors at the inclusion boundary and also the value of the indicated coefficients for some combinations of the transversally isotropic materials was obtained.