Моніторинг корозійно-механічного руйнування обладнання імпульсно-електрохімічним методом - Архипов, О.Г.; Хома, М.С.; Лифар, В.О.; Ковальов, Д.О. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
Описано новий спосіб електрохімічного імпульсного контролю корозійно-механічного руйнування технологічних об’єктів, які експлуатуються в середовищі рідких електролітів у хімічній та нафтопереробній галузях, зокрема технічного стану обладнання, і прогнозування його залишкового ресурсу за зміною з часом різниці потенціалів та інтенсивністю появи електричних імпульсів руйнування. Описан новый способ электрохимического импульсного контроля коррозионно-механического разрушения технологических объектов, эксплуатируемых в среде жидких электролитов в химической и нефтеперерабатывающей отраслях, в частности, технического состояния оборудования и прогнозирования его остаточного ресурса по изменению разницы потенциалов во времени и интенсивности появления импульсов разрушения. The new method of electrochemical pulse control of corrosion-mechanical fracture of technological objects, operating in the environment of liquid electrolytes in chemical and oil-processing industry, in particular, the technical state of equipment and prediction of its residual life by the change of potentials difference and by the intensity of fracture pulses appearance, is described.