Особливості практичного використання автономних діагностичних комплексів для теплового контролю повітряних ліній електропередачі - Бабак, С.В.; Мислович, М.В. (Технічна електродинаміка, 2016)
За допомогою тепловізійної апаратури, яку було встановлено на безпілотному квадракоптері, проведено експериментальні
дослідження температурного стану проводів повітряної лінії електропередачі (ЛЕП). Розглянуто
приклад застосування методу статистичних сплайн-функцій для прогнозування інтервалу часу, в якому
(при виконанні певних умов) для проводів досліджуваної ЛЕП можливо досягнення неприпустимих температурних
значень. С помощью тепловизорной аппаратуры, которая была установлена на беспилотном квадракоптере, проведены
экспериментальные исследования температурного состояния проводов воздушной линии электропередачи
(ЛЕП). Рассмотрен пример применения метода статистических сплайн-функций для прогнозирования интервала
времени, в котором (при выполнении определенных условий) для проводов исследуемой ЛЕП возможно
достижение недопустимых температурных значений. Using thermal imaging equipment, installed on unmanned quadrocopter, experimental researches of temperature
condition of the overhead power transmission line wires were conducted. Provided an example of spline functions
statistical method application for prediction of time interval where, under certain conditions, it is possible to reach
unacceptable temperatures for studied overhead power transmission line wires.