Нормативно-технічне регулювання якості напруги в електричних мережах з джерелами розосередженої генерації - Жаркін, А.Ф.; Новський, В.О.; Палачов, С.О. (Технічна електродинаміка, 2016)
Проаналізовано сучасний стан міжнародної та української нормативних баз, які встановлюють вимоги щодо показників
якості напруги в електричних мережах з джерелами розосередженої генерації. На основі аналізу досвіду європейських країн
запропоновано відповідні заходи, що сприятимуть широкому впровадженню в Україні джерел відновлюваної енергії різної
потужності за умов забезпечення належної якості напруги. Рассмотрено современное состояние международной и украинской нормативных баз, устанавливающих требования по
показателям качества напряжения в электрических сетях с источниками рассредоточенной генерации. На основе анализа
опыта европейских стран предложены соответствующие меры, способствующие широкому внедрению в Украине источников
возобновляемой энергии различной мощности при условии обеспечения надлежащего качества напряжения. The object of analysis is current state of Ukrainian and international regulations concerning voltage quality in power grids with distributed
generation. The analysis of European experience suggests measures that will contribute to broad implementation in Ukraine
of renewable energy electric generators without compromising the voltage quality in power grids.