Формування вхідного струму матричного перетворювача в умовах спотворень напруги мережі живлення - Михальський, В.М.; Соболєв, В.М.; Чопик, В.В.; Шаповал, І.А.; Артеменко, М.Ю. (Технічна електродинаміка, 2016)
Розроблено і досліджено способи керування матричним перетворювачем (МП) на основі алгоритму регулювання
вхідної реактивної потужності МП, які спрямовані на поліпшення якості вхідних струмів МП в умовах несинусоїдальної
системи напруг мережі живлення. З цією метою розглянуто варіанти завдання напрямку просторового
вектора вхідного струму по відношенню до просторового вектора вхідної напруги за рахунок відповідного
регулювання реактивної складової вхідного струму. Моделювання показало дієвість запропонованого
підходу для підвищення якості вхідних струмів МП. Разработаны и исследованы способы управления матричным преобразователем (МП) на основе алгоритма регулирования
входной реактивной мощности МП, которые направлены на улучшение качества входных токов МП в условиях несинусоидальной
системы напряжений питающей сети питания. С этой целью рассмотрены варианты задания направления пространственного
вектора входного тока по отношению к пространственному вектору входного напряжения за счет соответствующего
регулирования реактивной составляющей тока. Моделирование показало действенность предложенного
подхода для повышения качества входных токов МП. The matrix converter (MC) control methods based on MC input reactive power control algorithm, which aims to improve the quality
of the MC input currents under conditions of non-sinusoidal voltages of the power network have been developed and studied. With
this purpose, variants of setting the direction of the input current space vector relative to the input voltage space vector by appropriate
regulation of the reactive component of the current have been considered. The simulation showed the effectiveness of the proposed
approach to improve the quality of the MC input currents.