Формування вихідної напруги трифазного джерела живлення у ковзному режимі - Мисак, Т.В. (Технічна електродинаміка, 2016)
Об`єктом дослідження є джерело трифазної синусоїдальної напруги, яке містить перетворювач частоти з вихідним LC-фільтром та трифазний вихідний трансформатор. Проведено синтез закону керування шляхом примусового введення ковзного режиму для мінімізації впливу збурень у навантаженні на вихідну напругу джерела для ідеального випадку. Отримано умови існування ковзного режиму. Досліджено обмеження, які впливають на технічну можливість реалізації синтезованого закону керування, характерні для неідеальних випадків. З урахуванням цих обмежень отримано скоригований вираз, що описує поверхню ковзання. Досліджено спектральний склад вихідної напруги. Наведено результати моделювання. Объектом исследования является источник синусоидального напряжения с выходным LC-фильтром и трехфазным выходным трансформатором. Проведен синтез закона управления путем принудительного введения скользящего режима для минимизации влияния возмущений в нагрузке на выходное напряжение источника. Учтены ограничения, характерные для неидеальных случаев, которые влияют на техническую возможность реализации полученного закона управления. Приведены результаты моделирования. The object of study is the three-phase sinusoidal voltage source, which is composed of a frequency converter with an output LC-filter and a three-phase output transformer. Synthesis of control law by forcing a sliding mode to minimize the impact of disturbances in the load on the output voltage of the source for the ideal case has been made. The conditions of sliding mode existence have been obtained. The restrictions that affect the technical feasibility of the synthesized control law, which are characteristic of non-ideal cases have been investigated. Taking into account these restrictions, corrected expression that describes the sliding surface has been obtained. The spectral distribution of the output voltage has been studied. The simulation results are presented.